Eaux-de-vie Calvados 12 χρόνια
70 cl _ 40% vol
Καλβάδος 12 ετών από το αποστακτήριο Louis Roque στο Σουγιάκ. Το Calvados σερβίρεται ξηρό ή σε πάγο, ως κοκτέιλ, ως απεριτίφ, ως «νορμανδική τρύπα» και ως χωνευτικό.
Ταιριάζει τέλεια με τυριά, σοκολάτες, επιδόρπια, κρέμες σοκολάτας και παγωτά.
Το Calvados χρησιμοποιείται σε πολλές νορμανδικές συνταγές, συμπεριλαμβανομένων των μήλων, των γαρίδων, του μοσχαριού ή του κοτόπουλου. Χρησιμοποιείται για να ανάψει, ειδικά τηγανίτες και πίτες.